Over Rick

Rick Dunnik (2002) uit Staphorst heeft al een mooie ontwikkeling in zijn racecarrière neergezet. In de afgelopen jaren (2016 - 2018) heeft hij in de ADAC NEC MOTO3 en FIM CEV Repsol European Talent Cup – twee sterke Europese competities – veel ervaring opgedaan op de grote circuits in Nederland, Duitsland, Engeland en Spanje. In deze competities rijden getalenteerde coureurs vanaf 14 jaar op standaard Honda NSF250R motoren. De competitie is van hoog niveau en dit leverde iedere race spannende gevechten op.Dit seizoen (2019) rijdt Rick in de Yamaha R3 Cup en IDM Supersport 300 op een Yamaha. De wedstrijden worden in Nederland en Duitsland gereden, zoals op de circuits van Assen, Oschersleben en Lausitzring.
                    


Stijgende lijn

In de afgelopen jaren heeft Rick een positief stijgende lijn in zijn racecarrière neergezet. Ieder seizoen stelt hij nieuwe doelen. Ervaring opdoen op de grote circuits is belangrijk. 
Rick heeft al mooie resultaten behaald. Dit is niet vanzelf komen aanwaaien. Hij is op 4 jarige leeftijd al begonnen met racen op de minibike. Hij werd geïnspireerd door zijn zussen Inge en Geline die al actief waren in het minibiken. In 2011 werd hij Nederlands Kampioen Minibike junior A.Racen hebben ze niet van een vreemde. Vader Harm Dunnik heeft in 1992 de overstap van motorcross naar 50cc wegrace gemaakt. In 2008 is hij een jeugdteam gestart: HDRacing

Rick heeft een team achter zich staan dat hem helpt en ondersteunt om zijn ambities waar te maken. Monteurs, zoals Marco Tiemens en Harm Dunnik die er voor zorgen dat de motor perfect in orde is.

Coach Joey Litjens ervaart Rick als een wegracer met capaciteiten en heeft hem de afgelopen jaren zien groeien. ‘Rick is een coureur met talent,’ zegt Joey. ‘Zijn kracht is dat hij rustig is én blijft tijdens een race. Denkt na bij wat hij doet en slaat toe op de juiste momenten.’ ‘Het is prettig om met Rick te werken,’ vindt Joey, ‘want hij is iemand die wil leren en luistert goed naar adviezen.’ Hij moet internationaal ervaring op doen om zich te kunnen meten met andere jonge toppers.


Joey Litjens, Rick en Harm Dunnik