Over Rick Dunnik


2020 | IDM Supersport 300

Ook dit jaar rijdt Rick weer in de IDM Supersport 300. Door Corona is het een kort en intensief seizoen met vier race events. De aftrap is in Assen. 

Rick gaat verder racen met #37. Op 4-jarige leeftijd startte hij met #33 en heeft hiermee vele successen behaald. Internationaal blijkt het een gewild nummer te zijn waardoor hij vorig jaar ook al met 37 reed. Het is niet zomaar gekozen. #37 is ook van Joey Litjens, oud GP-coureur, Ricks zwager en coach. Een nummer met betekenis dus. In de pers
> Bekijk de nieuwsberichten van IDM SSP300., Winst Lausitzring
> Nieuws over Rick op Racesport
> Speedweek over eerste race in Assen
> Lokale media: Weblog Staphorst ,  De Staphorster 


2019 | Vice-kampioen IDM Supersport 300

In 2019 startte Rick Dunnik zowel in de Yamaha R3 Cup en IDM Supersport 300 competitie. Na een paar overwinningen in de IDM werd de keuze gemaakt voor dit kampioenschap te gaan. Dit blijkt een goede beslissing te zijn, want Rick werd vice-kampioen. Een prachtige prestatie waar we als team supertrots op zijn. Ook in 2020 neemt Rick weer deel aan de IDM Supersport 300.

In de pers
De resultaten van Rick zijn ook niet ongemerkt gebleven in de pers:
> De Stentor: Wegracer Rick Dunnik kan verder met zilver in Duits Kampioenschap: 3 okt 2019
> IDM: Rick Dunnik sichert sich mit Laufsieg die Vizemeisterschaft:  29 sept 2019
> De Staphorster: diverse berichten: seizoen 2019

     


 

Bio Rick Dunnik

Rick Dunnik (2002) uit Staphorst heeft al een mooie ontwikkeling in zijn racecarrière neergezet. In de jaren 2016 - 2018 heeft hij in de ADAC NEC MOTO3 en FIM CEV Repsol European Talent Cup – twee sterke Europese competities – veel ervaring opgedaan op de grote circuits in Nederland, Duitsland, Engeland en Spanje. Hierin rijden getalenteerde coureurs vanaf 14 jaar op standaard Honda NSF250R motoren. De competitie is van hoog niveau en dit leverde iedere race spannende gevechten op.


 
              

Stijgende lijn

In de afgelopen jaren heeft Rick een stijgende lijn in zijn racecarrière neergezet. Ieder seizoen nieuwe doelen stellen en ervaring opdoen op de grote circuits is belangrijk. Rick heeft al mooie resultaten behaald, maar dit is niet vanzelf komen aanwaaien. Op 4 jarige leeftijd begon hij met het racen op een minibike. Hij werd geïnspireerd door zijn zussen Inge en Geline die al actief waren in het minibiken. In 2011 werd hij Nederlands Kampioen Minibike junior A en in 2015 Nederlands Kampioen NSF 100.


 

Team HDRacing

Racen hebben ze niet van een vreemde. Vader Harm Dunnik heeft in 1992 de overstap van motorcross naar 50cc wegrace gemaakt. In 2008 is hij een jeugdteam gestart: HDRacing

Rick heeft een team achter zich staan dat hem helpt en ondersteunt om zijn ambities waar te maken. Monteurs, zoals Marco Tiemens en Harm Dunnik die er voor zorgen dat de motor perfect in orde is.


Coach Joey Litjens ervaart Rick als een wegracer met capaciteiten en heeft hem de afgelopen jaren zien groeien.

'Rick is een coureur met talent,’ zegt Joey. ‘Zijn kracht is dat hij rustig is én blijft tijdens een race. Denkt na bij wat hij doet en slaat toe op de juiste momenten.’ ‘Het is prettig om met Rick te werken,’ vindt Joey, ‘want hij is iemand die wil leren en luistert goed naar adviezen.’ 


Joey Litjens, Rick en Harm Dunnik